MATZER theaterproducties

Je kunt me gerust een geheim vertellen

20:30 / Studio

Een moeder raakt haar kompas kwijt. En haar streken. Haar kind gaat op zoek naar de gebruiksaanwijzing. In de mist, in de hilariteit, in het verdriet en soms ook in de wanhoop. Ergens in een tijdmachine vinden ze elkaar en komen ze dichter bij elkaar dan ooit.

Je kunt me gerust een geheim vertellen is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie, geschreven door regisseur Madeleine Matzer en gespeeld door Juul Vrijdag. Door de toegenomen welvaart leven we langer en blijven we ook langer gezond. Dat ouder worden brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Zoals bijvoorbeeld dementie. Wat gebeurt er als de relatie tussen een ouder en een kind langzaam maar zeker ontmanteld wordt. Na de voorstelling is er een nagesprek met als thema: hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

  • regie Madeleine Matzer spel Juul Vrijdag tekst Madeleine Matzer (met dank aan Jibbe Willems) muziek & compositie Helge Slikker

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Theaterkrant
De herkenning, ook bij het premièrepubliek, is dan ook groot; tranen lopen over wangen. Juul Vrijdag speelt geregeld recht op het publiek.