Sasha Witteveen

Dutch Classical Talent

20:30 / Studio

Wie wordt de opvolger van Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen van laureaten te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers zijn ook beoordeeld op onderscheidende en prikkelende programma’s, visie en een beetje lef.

Sasha Witteveen voert je mee vanuit de duisternis naar het licht. Als thema of opbouw voor haar concert citeert ze Martin Luther King: "Duisternis kan geen duisternis verdrijven, alleen het licht kan dat." Dat bereik je bijvoorbeeld door een dramatische overgang van mineur naar majeur. Ze laat haar contrabas spreken over verlies en troost, gevangenschap en vrijheid, onrecht en eerlijkheid, sarcasme en humor, drama en liefde. Met haar 19 jaar is ze de jongste finalist ooit. De jury: "Haar daadkracht en vastberadenheid zijn indrukwekkend, ze weet precies wat ze wil. Zonder angst razen haar vingers over de snaren en temt ze haar instrument." 

  • contrabas Sasha Witteveen piano Jorian van Nee
  • programma Dimitri Smirnov: Into the light | Xavier Dubois Foley: The Falling Seagull | Giovanni Bottessini: Variaties op ‘Nel cor più non mi sento’ e.a.
  • tip De overige Dutch Classical Talent concerten zijn op 25 jan en 5 apr

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.