Arno Schuitemaker

30 appearances out of darkness

20:15 / Schouwburg

Arno Schuitemaker creëert met 30 appearances out of darkness een ervaring waar vanuit het duister een nieuwe dimensie opent. Dat wat donker is kan angstaanjagend en onheilspellend zijn. Tegelijkertijd ligt in het donker de mogelijkheid van hoop. 

  In het aardedonker ontstaan indrukwekkende beelden, soms op de grens van de perceptie. Betoverend, mysterieus, hypnotiserend. Een groep performers beweegt over het podium. Niet iedereen is tegelijkertijd zichtbaar, maar hun aanwezigheid is altijd voelbaar. Ze verschijnen en verdwijnen, nooit op eenzelfde manier - gevonden, verloren en opnieuw op zoek. Deze wereld, zo lijkt het, heeft een eigen soort zwaartekracht en alles en iedereen wordt opgenomen in een nieuwe, grenzeloze dimensie. Deze duisternis, dit intense donker, wordt een plek van eindeloze mogelijkheid.

  Deze voorstelling ging in 2022 in première tijdens het Holland Festival en ontving lovende recensies. 

  • creatie Arno Schuitemaker performers Ivan Ugrin, Ahmed El Gendy, Jim Buskens, Rebecca Collins, Frederik Kaijser & Clotilde Cappelletti dramaturgie Guy Cools muziek Aart Strootman licht Jean Kalman

  Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

  Theaterkrant
  Een hallucinerende ervaring.
  de Volkskrant
  In dit aanzuigende spel van verdwijnen en verschijnen creëert Schuitemaker gestaag ruimte voor een verlossende finale. Het is een extreme gewaarwording om je hersenpan daarna van binnen te voelen gloeien.