Corpo Máquina Society

It takes a Child to raise a Village / football meets dance

20:15 / Schouwburg

Een project met dansers, voetballers/coaches, muzikanten en jeugd uit onze stad.

Ieder werk van choreograaf Guilherme Miotto is een ontmoeting. Zo slaat hij in deze voorstelling niet alleen een brug tussen volwassenen en kinderen, ook tussen voetbal en dans. Met een groep professionals bestaande uit zeven dansers, zeven freestyle voetballers/sportcoaches en twee muzikanten werkt hij samen met een groep jeugdige deelnemers uit de stad. De volwassenen in het gezelschap hebben als enige opdracht om deze kinderen in het middelpunt te plaatsen. Want kinderen weten de weg. Zo creëert hij een dynamische, levenslustige voorstelling voor jong en oud. Een voorstelling waarin de connectie tussen voetbal, theater en het leven steeds voelbaarder wordt.

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Over het werk van Guilherme Miotto
"Kunst is iets bijzonders in ieder mensenleven, niet alleen iets voor bijzondere mensen", aldus choreograaf Guilherme Miotto. Om zijn statement kracht bij te zetten, zoekt hij voortdurend naar potentiële en onvermoede ingangen voor kunstbeleving en onderzoekt hij uitnodigende creatie- en presentatievormen. Zo begon hij met het bouwen van een brug tussen voetbal en dans en ontwikkelde hij in de gymzaal aan de Sibeliusstraat in Tilburg-Noord een manier van werken waarin creëren en repeteren één op één samenvallen met deelname van jonge wijkbewoners. In It takes a Child to raise a Village / football meets dance komen beide invalshoeken samen.

Juryrapport Gieskes Strijbis-prijs 2019
"Guilherme maakt indruk door zijn rauwheid, ambitie, verzengende eerlijkheid en de zowel zachte als meedogenloze blik op zijn medemens. Sinds het project waarbij hij samenwerking aanging met gedetineerde jongeren, viel alles samen: sociaal engagement, persoonlijke bevlogenheid en hoogkwalitatief kunstenaarschap. Die combinatie van factoren maakt Guilherme uniek in het Nederlandse podiumkunstenveld."

Corpo Máquina Society Week