Saman Amini

Saman Amini's Integratieplan

20:15 / Schouwburg

Theatermaker, performer en muzikant Saman Amini is terug, en wel met zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s Integratieplan zet hij op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving.

Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, langs het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Zoekend naar een antwoord op de terugkerende vraag: waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

Over Saman Amini

Saman Amini (1989, Iran) produceert met zijn eigen stichting BLACK SHEEP CAN FLY met regisseur en scenarioschrijver Nima Mohaghegh menselijke en maatschappelijk urgente verhalen die onderbelicht zijn in het theater, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving.

  • concept, muziek, tekst & spel Saman Amini regie Geert Lageveen producent BLACK SHEEP CAN FLY

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Theaterkrant (over vorige voorstelling)
Amini is een overrompelende podium persoonlijkheid die iedereen inpakt met zijn aanstekelijke glimlach en zijn futuristisch-melodieuze muziek.
de Volkskrant (over vorige voorstelling)
Amini speelt losjes, energiek en soepel onthutsende scènes.