Rundfunk

Todesangstschrei (reprise)

20:15 / Schouwburg

Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de DOOD.

Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt.

Na Wachstumsschmerzen, over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lekker lachen!

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

NRC
De voorstelling is opvallend scherp gesneden, de timing is perfect, het tempo moordend, de grapdichtheid hoog.
Trouw
Uiteindelijk zijn Van de Velde en Van Kalmthout toch vooral entertainers, ijzersterk in het neerzetten van komische personages en het schrijven van gelikte scènes, waarin de onverwachtse wendingen zich opstapelen. Daar ligt de kracht van hun succesformule, waarmee ze voorlopig nog wel voortkunnen.
De Volkskrant
Rundfunk schept genoegen in het creëren van schokgolven onder het publiek, en slaagt daar ook nu weer een aantal keer in.
Het Parool
Van Kalmthout en Van de Velde ... hebben een geweldig gevoel voor schrijnende humor. Het soort humor dat onder vuur schijnt te liggen. Het zijn bovendien fantastische acteurs die hun sketches met de kleinste gebaartjes een andere kant op kunnen sturen.
Theaterkrant
Een dik uur lang wordt je positief verrast door de inventiviteit van het duo en de vele varianten van shockerende humor die ze beheersen. Zelfs tot ná het slotapplaus. Lees recensie
Rundfunk - Todesangstschrei | Trailer