Stones Sessions

Sympathy for the Devil

20:15 / Schouwburg

Sympathy for the Devil - het vuur van de sixties is een muziektheatervoorstelling over twee sensationele jonge vrouwen; dé stijliconen van de swinging sixties en de muzen van de Rolling Stones. Marianne Faithfull en Anita Pallenberg: ze belichamen de vrijheidsdrang van een hele generatie. Maar wat is de prijs van roem en roekeloosheid? Een ongefilterd verhaal op de soundtrack van de Rolling Stones, gespeeld door Stones Sessions.

Het is 1966 en alles moet anders. Een nieuwe wereld wordt geboren, met eigen muziek, mode en een eigen moraal. Het einde van een preutse generatie. Middenin die draaikolk ontmoeten Marianne Faithfull en Anita Pallenberg elkaar. Een levenslange vriendschap begint. Beeldschoon, avontuurlijk en gulzig storten ze zich in het leven in de spotlights, om het tot op de bodem leeg te slurpen. Een verhaal over liefde en verleiding in een actuele, rauwe productie. De parallellen met het ‘nu’ zijn groter dan gedacht. 

  • regie Boudewijn Koops tekst Sophie Kassies spel Pip Lieke Lucas & Eva van der Post muziek Stones Sessions film & visuals Erik Franssen

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.