HNTjong

Erik of het klein insectenboek (8+)

15:00 / Schouwburg

Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Gekrompen tot het formaat van een vlieg komt Erik terecht in stadspark de Wolleweide. Hij beleeft bizarre avonturen tussen grassprieten die hoger zijn dan flatgebouwen. In deze wonderlijke wereld lijken de insecten verdacht veel op mensen.

Erik ontmoet bekakte wespen, danst met de hiphophommel en slaapt in een slakken-Airbnb. Gaandeweg ontdekt Erik steeds meer dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan Erik zichzelf en de insecten uit deze grote problemen redden?

Deze spectaculaire roadmovie-voorstelling vol muziek, dans en een geweldige cast is een must see voor de hele familie. Regisseur Noël Fischer en tekstschrijver Jibbe Willems werken na verschillende succesvoorstellingen opnieuw samen, waarbij er in de foyers van alles te beleven is rondom de thema's die in de voorstelling terugkomen zoals klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval.

  • naar Godfried Bomans regie Noël Fischer tekst Jibbe Willems spel Hein van der Heijden, Billy de Walle, Esther Scheldwacht, André Dongelmans, Emma Vermeulen & Soumaya Ahouaoui dans Illusionary Rockaz Company

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.