Peeping Tom

Peeping Tom: Diptych

The missing door & The lost room

20:15 - 21:25 / Schouwburg / Dans

Diptych van het Belgische dansgezelschap Peeping Tom bestaat uit twee dansstukken op één avond: The missing door en The lost room. In grootse en inventieve decors bevinden zich verschillende personages in ruimtes waaruit ze niet kunnen ontsnappen. Ze waren op zoek naar een ideaal, ze vertrokken met een droom en met hoop. Elk deel van het tweeluik heeft zijn eigen unieke setting die doet denken aan een filmset: een salon vol deuren die niet openen en een kajuit van een schip. De dans is beeldend, met een vleugje circus, magie en humor in de verder verontrustende wereld van choreografen Gabriela Carrizo en Franck Chartier.

Beide dansstukken zijn heel toegankelijk en een mooie mix van dans, circus, illusie en humor. Bezoekers van het Nederlands Dans Theater (NDT) kunnen deze stukken kennen. Ze zijn destijds gemaakt voor NDT, vandaar ook die fantastische, grote decors. Nu voeren de makers Gabriela Carrizo en Franck Chartier ze uit met hun eigen gezelschap Peeping Tom.

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Randprogramma

Inleiding
om 19:15 uur. Gratis toegang, wel reserveren. 

Rob van Steen, directeur Schouwburg Concertzaal Tilburg en Juryvoorzitter Nederlandse Dansdagen: "Ik zag de voorstelling in Brussel en vond het fantastisch. Dat was nog niet zo lang geleden in coronatijd. Ik verwachtte daar weinig mensen, op 1,5 meter afstand in een zaal, omdat dat in Nederland toen de situatie was. Maar het zat vol. Duizend enthousiaste bezoekers, met mondkapjes, en dat vijf avonden achter elkaar! Ook als je nooit eerder dans bezocht, is dit een aanrader."

Peeping Tom - Triptych: The missing door, The lost room and The hidden floor – Official Trailer

Onze aanbeveling voor jou