Mission Molière

Het Zuidelijk Toneel

Mission Molière (try-out)

20:15 / Schouwburg / Toneel

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan alles en iedereen: de politiek, de mede-weggebruikers, de gasten in de Slimste Mens? Herkenbaar? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater. 350 jaar na de dood van Frankrijks meest beroemde toneelschrijver geven regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht via Molière hun visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid. 

Bitterheid, jaloezie, haat en cynisme zijn niet de emoties die we snel laten zien omdat je je er meestal niet populair mee maakt, tenzij je Hans Teeuwen heet. Brave burgers houden liever de schijn van optimisme en welwillendheid op, op de werkvloer, thuis, bij de sportclub. Een echte misantroop veegt zijn kont af met al dat ‘leuk joh.' Daarom nemen we Molière’s Mensenhater als startpunt, maar doen er helemaal ons eigen ding mee. Verwacht een staalkaart van de lach: van gifgroen tot heerlijk bevrijdend!

  • regie Sarah Moeremans tekst Joachim Robbrecht spel Gillis Biesheuvel, Alicia Boedhoe, Joep van der Geest, Julia Ghysels, Keja Klaasje Kwestro & Louis van der Waal

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Randprogramma

Inleiding
om 19:15 uur. Gratis toegang, wel reserveren.