Ellen ten Damme

Ellen ten Damme

BAROCK

20:15 - 22:10 / Schouwburg / Show

Ellen ten Damme droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof in BAROCK, een performance in het verlengde van haar succesvolle shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA. Nederlands meest veelzijdige zangeres presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. We mogen weer en willen nóg meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de hoepelrok van de keizerin, en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.

Samen met haar zeskoppige band en twee dansers nodigt Ellen ten Damme je uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show BAROCK is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de gewaagde excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

Deze voorstelling heeft geen pauze.

AD
Barock, de nieuwste voorstelling van Ellen ten Damme, is net zo adembenemend als haar vorige productie, Casablanca. Maar waar ze in Casablanca het publiek soms amper de ruimte gaf om haar tomeloze energie bij te benen en verbluft achterliet, is Barock beter in balans.
Theaterkrant
Met Barock bewijst Ellen ten Damme opnieuw dat ze alles kan. Dit is totaaltheater van de bovenste plank Lees recensie
het Leidsch Dagblad
Zoals Ellen ten Damme is er geen tweede. Ze schakelt schijnbaar moeiteloos van Vivaldi naar Madonna en van Falco naar Bach.
Ellen ten Damme - Barock (trailer)
Ellen ten Damme - 'Dernière Danse' live bij Muziekcafé
Ellen ten Damme - Koningin van Frankrijk | TIJD VOOR MAX