Two Tales

Scapino Ballet Rotterdam

Two Tales

20:15 / Schouwburg / Dans

In Two Tales zie je twee dansstukken van jonge opkomende dansmakers met stevige wortels in de overleveringen en gebruiken van hun geboortegrond. 

Allereerst Free at last van choreografenduo Danae & Dionysios . Het stuk is gebaseerd op een bekende Griekse mythe over de onafhankelijkheidsstrijd. Een groep vrouwen danst als teken van verzet hun laatste dans op de rand van een klif. Met hun thuisland en oude Griekse verhalen als inspiratiebronnen, maken Danae & Dionysios een sfeervol en indringend dansstuk over de cyclus van het leven en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven.

The Mourning van Erika Silgoner is een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen. Vanuit haar Siciliaanse achtergrond maakt choreografe en theatermaakster Erika Silgoner met acht dansers een filmische choreografie. Verdriet, humor, ironie, passie, en hilarische momenten wisselen elkaar af. Met adembenemende partnering en virtuoze dans weet Silgoner de aandacht van het publiek van het begin tot het verrassende eind vast te houden. 

  • programma Danae & Dionysios: Free at last | Erika Silgoner: The Mourning
  • Deze voorstelling is een samenwerking van Scapino Ballet Rotterdam met RIDCC

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Randprogramma

Inleiding
om 19:15 uur. Gratis toegang, wel reserveren.