Nederlandse Bachvereniging

Nederlandse Bachvereniging

Matthäus-Passion

19:30 - 22:20 / Concertzaal / Klassieke muziek

Dat Bachs Matthäus-Passion altijd veel emoties losmaakt, staat buiten kijf. Aan de cellist Pablo Casals werd eens gevraagd of hij het ermee eens was dat de Matthäus-Passion het grootste werk is uit de muziekgeschiedenis. Hij antwoordde: “Daar ben ik het duizend keer mee eens.” 

En zo zijn er vele belangrijke musici die Bachs magnum opus beschouwen als een onbetwist hoogtepunt. Al een aantal jaren leidt Masato Suzuki het Bach Collegium Japan. Als dirigent, klavecinist, organist én componist is hij nog veelzijdiger dan zijn vader Masaaki, tevens verbonden aan het wereldberoemde ensemble. Reden genoeg om Masato uit te nodigen als dirigent van de jaarlijkse uitvoering van Bachs Matthäus-Passion.

Luister naar de onnavolgbare muziek, waarin altijd weer iets nieuws te ontdekken is. Naar de bijzondere koorverdeling, de glasheldere jongensstemmen van het Kampen Boys Choir én het fantastische orkest van de Nederlandse Bachvereniging.

  • dirigent Masato Suziki evangelist Benjamin Bruns sopraan Jeanne Luns alt Terry Wey, Clint van der Linde tenor Makoto Sakurada, Zachary Wilder bas Christian Immler, Dominik Werner

Deze voorstelling heeft een pauze.