Trio Karénine

Trio Karénine

Kamermuziek Souvenir

20:00 / Concertzaal / Klassieke muziek

Vanavond ontvangen we Trio Karénine. Het trio, opgericht in Parijs in 2009, bestaat uit Charlotte Juillard (viool), Louis Rodde (cello) en Paloma Kouider (piano). De rijkdom van hun geluid en de ijver waarmee ze spelen, zorgen voor een opwindende ervaring. Het ensemble van piano/viool/cello geeft blijk van hoogstaand vakmanschap. Door de bijna koortsachtige intensiteit van hun spel wekken de drie musici een krachtige emotionele resonantie op die tot uitbundigheid leidt bij het publiek.

Het trio treedt op in de meest prestigieuze zalen van de wereld. De kast met prijzen is inmiddels enorm gevuld. Ook qua opnames hebben ze geweldige recensies gekregen. Vorig seizoen hebben ze een nieuw Triple Concerto van Benoît Menut en Philippe Hersants concerto Le Chant de l’Isolé opgenomen. Ze worden geprezen door critici en publiek om de muzikale integriteit en gepassioneerde interpretatie. In 2013 zijn ze uitgeroepen tot winnaar van de ARD International Competition.

Het meest recente album, een programma met transcripties (Schönberg, Liszt, Schumann) werd vorig jaar uitgebracht en ontving vijf Diapasons en vijf sterren van Classica Magazine. Bij Souvenir spelen ze Haydn, Beethoven en Brahms.

  • viool Charlotte Juillard cello Louis Rodde piano Paloma Kouider
  • programma o.a. Haydn: Trio hob 15/9 in A minor (11') |  Beethoven: Trio in D major op. 70/1 | Brahms: Trio n. 1 in B major, op. 8
  • Eerder werd Trio Marvin aangekondigd. Hun concert kan wegens zwangerschap niet doorgaan. Tickethouders zijn op de hoogte gebracht.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.