Così fan tutte

Ukraine Liberation Orchestra

Così fan tutte

20:15 / Schouwburg / Opera

Così fan tutte is een komische opera in twee bedrijven van Wolfgang Amadeus Mozart, waarin twee jonge mannen zich met een weddenschap aan een liefdesexperiment wagen en zo hun liefde op de proef stellen. De ondertitel van de opera luidt dan ook La scuola degli amanti oftewel de leerschool van de geliefden. Vrij vertaald betekent Così fan tutte ‘Zo zijn alle vrouwen’, maar dat betekent niet dat de heren het er zonder kleerscheuren vanaf gaan brengen…

De opera ging in 1790 in Wenen in première en was meteen een doorslaand succes. Het stuk behoort met recht tot het ijzeren repertoire en wordt door alle grote operahuizen met regelmaat ten tonele gevoerd.

Een groep Oekraïense muzikanten is de oorlog in hun land ontvlucht en heeft onderdak in Nederland gevonden. Dat heeft geleid tot het ontstaan van een bijzonder gelegenheidsorkest op initiatief van dirigent Jeroen Weierink, het Ukraine Liberation Orchestra. Marc Krone zal de regie op zich nemen en met zes bijzonder getalenteerde Oekraïense zangers presenteren we een gloednieuwe enscenering van zonder twijfel de meest komische klucht onder de opera’s. 

  • dirigent Jeroen Weierink regie Marc Krone
  • Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.