Dance of the Seven Veils

Roadburn Festival

Dance of the Seven Veils

20:00 / Schouwburg / Dans

Samen met Roadburn/013 presenteren we Aïda Gabriëls: Dance of the Seven Veils.

De verleidelijke Salomé in een Gothic setting. Met haar beruchte sluierdans brengt de Bijbelse prinses Salomé ons al eeuwen het hoofd op hol. In Dance of the Seven Veils brengt regisseur Aïda Gabriëls samen met sopraan Astrid Stockman en muzikanten Colin H. van Eeckhout en Pieter-Jan Van Assche een broeierig banket dat Salomé’s diepmenselijke spel van verhulling en onthulling opnieuw in kaart brengt. Opgezweept door een extatische soundtrack werpt danser German Jauregui zich ten prooi aan de brute oerkrachten, driften en angsten die dit ultieme vrouwelijke icoon lijken te beheersen.

  • concept, regie Aïda Gabriëls muziek Astrid Stockman, Pieter-Jan Van Assche, Colin H. van Eeckhout dans German Jauregui

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Knack Focus
Een droomcast die in een gothic setting het verhaal van de Bijbelse Salomé vertimmert tot een indringend rouw- en liefdesritueel.
Arts Talk Magazine NL
Dit was een spectaculaire show met een spannende en suggestieve soundscape die voornamelijk live werd verzorgd[...] Visueel was het stuk verbluffend met sfeervolle steeds veranderende verlichting die altijd de constant bewegende Salomé-figuur uitkoos…. Uitstekend.
Dance of the Seven Veils - Teaser - Roadburn Festival 2023