Usually Im on Top

Speels Collectief

Usually I'm on top

19:30 - 20:40 / Studio / Toneel

Een nieuwe definitie van seksualiteit door 7 vrouwen, 6 föhns, 2 plastic schelpen en een tillift.

“Ehm, ik neem dit mee, deze definitie, en ik stel voor om die ehm, ik zal voorstellen om dat te… dit basiswoordenboek is, ehm… die definitie is… Omdat de opvattingen over seksualiteit inderdaad wel… nou ja, misschien al langer, maar zeker de laatste tijd, ehm… enorm aan het verschuiven zijn.” - Telefoongesprek met de redactie van Van Dale die uiteindelijk leidde tot een nieuwe Van Dale-definitie van de term seksualiteit.

In een wereld waarin schoonheid en perfecte plaatjes het beeld van de werkelijkheid vervagen en vervangen, trekt Speels Collectief het ideaalbeeld van haar sokkel. In USUALLY I'M ON TOP worden heersende normen van vrouwelijkheid en seksualiteit bevraagd. Kwetsbaar en grotesk, in woord en in lijf, nemen zeven vrouwen je mee in hun ervaringen en verlangens. In een zoektocht naar een nieuwe moraal (of nee... in een absolute verwerping ervan) komen we uit bij 'what she really really wants'. Speels Collectief is een divers, mixed-abled theatergezelschap. Ze bevragen de norm, zoeken naar verwondering en omarmen het ongewone.

nagesprek Na de voorstelling zal er een gesprek plaatsvinden met Feniks, Emancipatie Expertise Centrum Tilburg. Feniks streeft naar empowerment van vrouwen en het creëren van bewustwording in de samenleving over actuele thema’s rondom gender, emancipatie en inclusie. Het gesprek wordt geleid door Veerle Slegers in de foyer.

Deze voorstelling heeft geen pauze.