Tiuri: Jij  en ik en alle anderen

Compagnie 21

Jij en ik en alle anderen

20:30 / Studio / Dans

Jij en ik en alle anderen is de nieuwe productie van Compagnie 21, het reisgezelschap van Theaterwerkplaats Tiuri. Onder leiding van choreograaf Jordy Dik en de muzikale klanken van componist Oene van Geel gaan Margriet Jacobs en Andrea Beugger deze intieme ontmoeting aan. De choreografie gaat over twee mensen die samen de wereld willen ontdekken. De wereld om hen heen die alsmaar blijft draaien. In hoeverre kunnen jij en ik de wereld bepalen? Zonder dat we teveel bezig zijn met alle anderen om ons heen. Het duet laat zien dat mensen altijd zullen verschillen, net zoals zij altijd zullen overeenkomen. Soms verwarrend, maar meestal geïnteresseerd en liefhebbend. En wat we het meeste liefhebben zijn juist de dingen die door ons heen stromen. In de wereld, in jou en in mij.

Jij en ik en alle anderen is de de centrale dansvoorstelling deze avond. Voorafgaand zie je Belongings, de naam van het onderzoekslab dat Jordy Dik in samenwerking met Jack Gallagher specifiek heeft vormgegeven voor deze avond in Tilburg. Samen met drie jonge performers van Tiuri en twee talentvolle gastdansers wordt het gevoel van essentie - het thuishoren in de wereld - doorvoelt en belichaamd. Hun gevoelens, dromen en gedachtes blijken de meest waardevolle bezittingen te zijn die zij hebben. Maar moet je die dan vangen of juist bevrijden? De tijd zal het leren.

Na Jij en ik en alle anderen volgt Timur speaks... Timur Dam is een bijzondere man. Zijn woorden resoneren als de wind die net zo naar jou verlangt als jij naar hem. Het ene oor in en er nooit meer uit. De gedachtes in zijn hoofd en het wereldbeeld waar hij naar streeft - houdt onherroepelijk een spiegel voor. Zelfs als je dacht deze niet nodig te hebben. Ook Timur speaks… is een lab vormgegeven door Theaterwerkplaats Tiuri speciaal voor deze avond.

Compagnie 21 is een professioneel inclusief gezelschap dat gekenmerkt wordt door het organisch samenbrengen van verschillende werelden. De harde kern van Compagnie 21 bestaat uit mensen met een beperking die al jaren worden opgeleid bij Theaterwerkplaats Tiuri. De compagnie biedt hen de kans om de professionele theaterwereld te laten zien wat zij in huis hebben.

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Compagnie 21 - Trailer JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN (seizoen 22/23)
Compagnie 21 - Timur speaks...