Philips Symfonie Orkest & Sophia’s Vereeniging

Philips Symfonie Orkest & Sophia’s Vereeniging

Muziek vol hoop!

14:30 / Concertzaal / Klassieke muziek

Uniek dubbelconcert door twee gerenommeerde orkesten uit de regio! Philips Symfonie Orkest en het symfonisch blaasorkest Koninklijke Sopha’s Vereeniging maken muziek op hoog niveau, dat laten beiden horen in dit dubbelconcert. Centraal staat muziek die geschreven is in onzekere tijden of gebaseerd is op de aloude thematiek van ‘goed en kwaad’.

Voor alle werken op het programma geldt, hoe onzeker de tijd ook is en welke gevaren er ook op de loer liggen, uiteindelijk overwint het goede het kwade. Zo schreef Prokofjev zijn Vijfde Symfonie tijdens de Tweede Wereldoorlog die hij beschreef als een ‘loflied van de vrije en gelukkige mens’. In Stravinsky’s suite draait het om de goede vuurvogel en de boosaardige tovenaar.

programma Philips Symfonie Orkest o.l.v. David Rabinovich: Dmitri Kabalevsky – Ouverture Colas Breugnon, Sergej Prokofjev – Symfonie nr. 5. | Koninklijke Sophia’s Vereeniging o.l.v. Jos Schroevers: Alexander Kosmicki – Mouvements Frénétiques, David Maslanka – Traveler, Igor Stravinsky – Suite De Vuurvogel.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.