Logo musical Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar

Ongeëvenaard, puur en rauw

14:30 / Schouwburg / Musical & muziektheater

De klassieke rockmusical Jesus Christ Superstar is terug, ongeëvenaard, puur en rauw!

Een verhaal voor en van onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop.

Een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove met een sterrencast met de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor het volledig in het Engels gezongen theaterspektakel. Inclusief meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970.

Zet je schrap voor Jesus Christ Superstar, dé rockmusical van 2024.

Tribune op het podium: intens en dichtbij
Kies voor één van de Super Seats, waarmee je op het podium zit en waar het verhaal zich rondom je afspeelt. Laat je onderdompelen en overrompelen door de industriële vormgeving, een onvervalst concertgevoel en een unieke setting. Het ronde toneelpodium voelt als een arena, waar je zelfs letterlijk onderdeel kunt worden van het verhaal.

  • regie  Ivo van Hove tekst & muziek Tim Rice & Andrew Lloyd Webber cast Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Paul de Leeuw (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland.
  • taal Jesus Christ Superstar is geheel in het Engels en heeft géén boventiteling.
  • adviesleeftijd 16 jaar en ouder.
  • triggerwarning bevat discriminatie, suggestie van fysiek geweld, fysiek geweld/ mishandeling, flitsende lichteffecten, scènes met theaterbloed en confronterende inhoud.

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Trouw
De uitstraling van Macrooy klopt: het statige, schijnbaar verstilde, alsof hij meer weet dan de rest, zonder hooghartig te zijn; een koning-van-het-volk waardig
Volkskrant
De 'Jesus Christ Superstar' van Ivo van Hove is eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten
AD
Jeangu Macrooy overtuigt ook als acteur en is fenomenale Jezus
Het Parool
Ivo van Hove heeft een heftige Jesus Christ Superstar gemaakt die laat zien dat de massa toen al net zo hypocriet was als nu
Jesus Christ Superstar | 🌟🌟🌟🌟🌟 | Trailer
Première verslag! 🌟 Jesus Christ Superstar