Toneelgroep Maastricht - Augustus: Oklahoma

Toneelgroep Maastricht

Augustus: Oklahoma

19:30 - 22:50 / Schouwburg / Toneel

Een grappig, herkenbaar en aangrijpend toneelstuk over hoe moeilijk het is om familie te hebben en om familie te zijn, met een topcast van maar liefst twaalf acteurs, waaronder Ariane Schluter en Porgy Franssen. Augustus: Oklahoma speelt zich af in de ieder jaar warmer wordende maand augustus, op het platteland van de Amerikaanse staat Oklahoma. Daar staat het statige ouderlijk huis van de zussen Weston. Als hun vader spoorloos verdwijnt keren ze met aanhang terug om hun moeder bij te staan in het verdriet. Maar wat een samenkomst van troost en verbintenis had moeten zijn, blijkt een explosieve confrontatie waarin oude wonden worden opengereten en weggestopte emoties onherroepelijk aan het licht komen.

Het Pulitzer Prize winnende Augustus: Oklahoma is meer dan een familiekroniek. De familie Weston staat symbool voor de ontmaskering van de westerse wereld, waarin geld geen garantie bleek te zijn voor geluk en waarin de jongste generatie moet omgaan met de emotionele erfenis van generaties boven haar. 

  • regie Michel Sluysmans tekst Tracy Letts spel Ariane Schluter, Porgy Franssen, Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting, Hanne Arendzen, Anneke Blok, Vincent Linthorst, Myrthe Huber, Jenell Tedjai, Viktor Griffioen, Ozan Aydogan en Yasmina Abelmoumen muziek Viktor Griffioen

Deze voorstelling heeft een pauze.

Augustus: Oklahoma | Commercial
Video-inleiding Augustus: Oklahoma - Toneelgroep Maastricht

Onze aanbeveling voor jou