Een Kleine Anatomie

De Dansers

Een kleine anatomie (4+)

15:30 / Studio / Jeugd & familie

Mijn armen zijn langer dan de jouwe, dus ik kan jou van verder weg aanraken. Jij hebt hele kleine vingers om snel mijn veters los te friemelen. Jouw mond is het grootst, daar past een hele boterham in. Jouw hoofd is zo klein, dat het helemaal in mijn oksel kan verdwijnen. Mijn schouders zijn het breedst en jouw neus het grappigst. En hoe zit dat eigenlijk van binnen? Is mijn honger groter dan de jouwe? Wie moet het nodigst plassen? En als vrolijkheid een kleur zou hebben, is die dan bij iedereen anders? 

In Een Kleine Anatomie brengen vier performers het lichaam in kaart en leren ze het beter kennen. Een voice over praat hen luid en duidelijk door de 'choreografie' heen: eerst de arm, dan de knie, de tong en het bobbeltje achter je nek. In het begin volgt iedereen nog braaf, maar al snel kruipt de speelse ontdekkingsdrang erin. De voeten vliegen van de vloer, de duimen dansen alle kanten op en de spelers klimmen op elkaars schouders. Zelfs die strenge voice over begint te zingen. Een Kleine Anatomie is een reis door het lichaam, inclusief de fysieke sensaties en emoties. Met live muziek en dans laten de vier performers zien – en voelen – dat onze lichamen allemaal verschillend zijn. Soms passen ze perfect in elkaar, soms zit er net een grote teen in de weg. 


  • Choreografie Josephine van Rheenen i.s.m. de spelers Live muziek en compositie Hans Vermunt Performers Anna Bentivegna, Arturo Vargas, Hans Vermunt, Maxime Smeets Dramaturgie Moniek Merkx Lichtontwerp Tim van t’ Hof Naar een idee van Anna Bentivegna Techniek Chieljan van der Hoek, Samia te Nuijl Productie Danae Bos Zakelijk leiding Miriam Gilissen Educatie Sanne Wichman Met dank aan Yoko Haveman, Timme Afschrift, Guy Corneille


Programmeur Gwen Sengers: “Droogkomische dansvoorstelling over alle lichaamsonderdelen van de 4+ mens. Frisse energie, heerlijk tempo, vindingrijk op de vierkante meter.”

    Deze voorstelling heeft geen pauze.