Meer dan duizend woorden

Het Zuidelijk Toneel

Meer dan duizend woorden

20:30 - 21:45 / Studio / Toneel

Van Fijnaart, naar Fine Art: het verhaal Ahmet Polat, een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Geïnspireerd door zijn moeders woorden: “Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij”, verliet hij op 17-jarige leeftijd zijn Brabantse geboortedorp Fijnaart. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, alles ving hij met zijn camera, gedreven door een passie voor het vastleggen van de ziel van de mens. Als hem wordt gevraagd waar hij geboren is zegt hij altijd: “I was born in Fine Art”.

Meer dan duizend woorden is van de makers van De Bastaard (2021). In deze theatrale live foto-expositie ga je aan de hand van Ahmets foto’s en video’s op reis door zijn leven. Een reis die begint op een cruciaal moment in Ahmets vroege carrière: zijn eerste grote fotografieproject, het vastleggen van de aardbeving in 1999 in Turkije. En bijzonder – en verdrietig – genoeg eindigen we ook weer in Turkije; met een reis naar Ahmets familie in Gaziantep, getroffen door de verwoestende aardbeving in februari 2023.

Het wordt een reisverslag, een persoonlijke zoektocht en een bloemlezing. Van zijn worsteling met fotografieredacties over de manipulatie van het beeld tot de representatie van het anders zijn. Een multidisciplinaire voorstelling over professionele en persoonlijke groei, tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen.

  • tekst en spel Rashif El Kaoui beeld en spel Ahmet Polat

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Theaterkrant
Een boeiend live-retrospectief’ over de band van Polat met Turkije, in de vorm van een theatrale foto-expeditie op het snijvlak van fictie en documentaire
de Volkskrant
De charmante El Kaoui kruipt af en toe in Ahmets huid en vertelt meeslepend en expressief over bepalende gebeurtenissen in Polats leven
Brabants Dagblad
Opmerkelijk is de chemie tussen het tweetal
Trailer - Meer dan duizend woorden
Teaser: Meer dan duizend woorden - Het Zuidelijk Toneel