The man who fell from the sky

Panama Pictures

The Man who fell from the sky

20:15 / Schouwburg / Dans

Terwijl alles in het universum streeft naar chaos, probeert de mens steeds opnieuw orde aan te brengen. We willen verklaren, begrijpen. Maar de meeste ideologieën en structuren die ons ooit hielpen bij die oriëntatie, schaften we af; ze waren te beperkend om nog als richtingwijzer te dienen. Tegelijkertijd lijkt de wereld in brand te staan en overschaduwt de ene crisis de andere. Wat rest ons nu? The Man who fell from the sky vangt dit collectieve gevoel van stuurloosheid en ontwrichting.

De performers lijken er wel aangespoeld. Hoog in de lucht hangen zij aan takken van een ontwortelde boom, balanceren ze op bewegende plateaus. Is dit de nasleep van een ramp? De voorbode van een grote verandering? The Man who fell from the sky toont zeven mannen die zich, zonder houvast of kompas, moet verhouden tot een omgeving die aan verandering onderhevig is. Panama Pictures vervlecht dans, lucht- en vloeracrobatiek en live muziek tot een indringende en poëtische beeldenreeks met een grote fysieke lading, waarbij de kracht en kwetsbaarheid van het menselijk lichaam voorop staan. Muzikant Budy Mokoginta creëert, met een mix van gitaar, stem en elektronica, een stevige sound die het geheel stuwt, kleurt en bij flarden ontregelt.

  • choreografie Pia Meuthen dans & acrobatiek Francesco Barba, Davide Bellotta, Fynn Neb, Jefta Tanate, Tarek Rammo, Dimitri Landoz, Yaniv Dagan muziek Budy Mokoginta

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.