Wachten op Godot

Het Nationale Theater

Wachten op Godot

20:15 / Schouwburg / Toneel

Wachten op Godot komt terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman en anderen spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren. Vol hilariteit, absurditeit, bolhoeden en een boom.

Twee mannen met bolhoed, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, “want als hij komt, dan zijn we gered.”

Wachten op Godot was in 2009 'de eerste Beckett' van regisseur Erik Whien. Na vijftien jaar zet hij opnieuw zijn tanden in dit poëtische, absurde en grappige toneelstuk.

  • regie Erik Whien tekst Samuel Beckett vertaling Jacoba van Velde cast Jaap Spijkers, Mark Rietman, Bram Coopmans en Joris Smit

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.