Storm

LeineRoebana

Storm

20:15 / Schouwburg / Dans

Vanwege het grote succes en de prachtige ontvangst door pers en publiek keert de wervelende dansvoorstelling STORM van LeineRoebana dit seizoen terug. De voorstelling werd geprezen om het aanstekelijke gevoel van bevrijding en was te o.a. te zien in het Meesterwerken Programma van de Nederlandse Dansdagen. STORM is een unieke samenwerking tussen voormalig Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki en choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana. Vitale emoties en ordening, dans en muziek ontmoeten elkaar in een stormachtige voorstelling.

STORM klinkt dreigend, maar dans en muziek zijn intiem, als een bezwering van de storm. Klank en beweging roepen een echo op van oude Griekse volksfeesten, afwisselend ritueel en emotioneel. STORM is een achtbaan van dans en muziek: van gedragen bewegingen, iconische gebaren en rituele precisie tot ingehouden en directe emotie. Uitgevoerd door een jonge cast van zes dansers en musici David Kweksilber op (bas)klarinet, David Mackor op theobre en Dominique Chabot op contrabas. De jonge modeontwerper Carlijn Veurink voegt daar met haar autonome sculpturale kostuums een extra laag aan toe.

Een bijzondere voorstelling voor mensen die van moderne dans én composities houden.

  • dans Andrea Pisano, Timon De Ridder, Aika Goto, Saoirse Lambkin O'kane, Benedita Crispiniano, Mariví van den Hooff

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Het Parool
Storm is een prachtige polyfonie van bewegingen uit de LeineRoebana stijl, gemixt met Griekse volksdans, muziek uit verschillende windrichtingen en het gehuil van een gestrande zeehond.
STORM by LeineRoebana Dancecompany
Interview with composer Calliope Tsoupaki about STORM by LeineRoebana Dancecompany