Yule!

Zefiro Torna

Yule

20:00 / Concertzaal / Muziek

Wat een bijzondere kerstconcert! Als teken van hoop en licht in donkere dagen, geeft ensemble Zefiro Torna, met een uitgelezen muzikantencollectief, een nieuwe muzikale invulling aan het concept kerstconcert.

De authentieke stemmen van de internationaal bejubelde singer-songwriter Meskerem Mees en topsopraan Lore Binon resoneren hemels in een cyclus van voorchristelijke ‘licht’liederen, middeleeuwse, renaissance en barokke kerstmuziek en nieuw gecomponeerde songs van Meskerem. Pianowizzard en componist Jean-Luc Fafchamps maakt op maat van het ensemble hedendaagse arrangementen voor een bijzonder instrumentarium met o.a. folkgitaar, viool, theorbe/luit en percussie.

Instrumenten met verschillende historische achtergronden en temperamenten ontmoeten elkaar. De soulvolle stem van Meskerem Mees en de pure klassieke stem van Lore Binon raken verweven, gesteund door het achtergrondkoortje van de muzikanten.

  • zang & gitaar, composities Meskerem Mees zang & viool Lore Binon prepared piano, backing vocals & arrangementen Jean-Luc Fafchamps percussie, cimbalom & backing vocals Tom De Cock luit, theorbe, backing vocals Jurgen De Bruyn klank Alex Fostier 
  • productie Zefiro Torna & Ictus coproductie Concertgebouw Brugge & B-Classic

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.