The Beauty of It All

Nederlands Dans Theater

NDT2: The beauty of it all

20:15 - 22:20 / Schouwburg / Dans

Jiří Kylián maakte 27'52" voor NDT 2 in 2002, een werk dat het publiek meeneemt in een spel van zoeken en gezocht worden, van vasthouden en vastgehouden worden, van duwen en trekken. Een spel waarin de danser uiteindelijk alleen het podium moet verlaten. De titel verwijst zowel naar de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, als naar de geboortedatum van voormalig NDT-danser en artistiek leider van NDT 2 Gerald Tibbs. 

Het tweede werk van de avond is van Maxine Doyle, regisseur en choreograaf bij Punchdrunk. Haar werk combineert een intense lichamelijkheid met een focus op het construeren van karakters en verhalen.

Tot slot Minus 16 van Ohad Naharin, dat 25 jaar bestaat. Het werk bevat muziek die varieert van Dean Martin tot mambo en van techno tot traditionele Israëlische muziek, en haalt de scheiding tussen de dansers en het publiek op onvoorspelbare manieren weg. Ohad Naharin is de huidige huischoreograaf en voormalig artistiek directeur van de gerenommeerde Batsheva Dance Company.

Deze voorstelling heeft twee pauzes.

NRC
Voor het nieuwe programma van Nederlands Dans Theater 2 heeft het Haagse gezelschap weer eens wat familiezilver opgepoetst. Van twee meesters van de dans werden twee werken in reprise genomen en de glans is onverminderd. Lees recensie
Theaterkrant.nl
NDT 2 laat zien hoe je met een groot ensemble je publiek in vervoering kunt brengen Lees recensie
De Volkskrant
Fantastische uitvoering van het prachtig totaalconcept van Jiří Kyliáns vermaarde 27’52” (2002) met uitblinkers Ruth Lee en Casper Mott Lees recensie