Boris Giltburg

philharmonie zuidnederland

De Vuurvogel

20:00 / Concertzaal / Klassieke muziek

Krijg vleugels met pianist Boris Giltburg en De Vuurvogel. De pianosolist raakt een akkoordje rechts, een bastoon links,  eerst achteloos, maar steeds intenser, uitmondend in: ‘Ja, die gloeiende strijkersmelodie…’ Het onmiskenbare Tweede pianoconcert van Rachmaninov. Het staat in ons collectieve geheugen gegrift. ‘Zijn spel tussen spirituele kalmte en diep inlevingsvermogen is aangrijpend’, schreef de Washington Post over pianist Boris Giltburg. 

Dit Pianoconcert is één van zijn lijfstukken. Zijn opname ervan kreeg zelfs een ereplaats in de Grammophon top 10 van Rachmaninov recordings. Na dit pianofeest geeft onze gastdirigent Jun Märkl vleugels aan Stravinsky’s Lied van de Nachtegaal en de opwindende Vuurvogel. Nog meer vleugels én gevleugelde verhalen in Stravinsky’s Lied van de Nachtegaal – naar het sprookje van Andersen – en de opwindende Vuurvogel. Een gloedvol concert in de donkere dagen voor Kerst!

  • dirigent Jun Märkl solist Boris Giltburg
  • programma Strauss: Die Fledermaus Ouverture | Rachmaninov: Pianoconcert nr. 2 | Stravinsky: Lied van de Nachtegaal en Suite uit De Vuurvogel


Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.