Trio Semenenko, Stadtler & Pace

Trio Semenenko, Stadtler & Pace

Kamermuziek Souvenir

20:00 / Concertzaal / Klassieke muziek

De jonge violist Aleksey Semenenko won in 2012 de prestigieuze Young Concert Artists Auditions in New York en is uitgegroeid tot een van 's werelds topviolisten. Hij heeft een enorm druk concertprogramma in Europa en de VS. 

Alexey Stadler wordt een van de beste jonge cellisten van zijn generatie genoemd. Hij is winnaar van de TONALI Grand Prix in Hamburg en baarde opzien tijdens zijn BBC Proms debuut met de uitvoering van Sjostakovitsj' Celloconcert nr. 1 onder leiding van dirigent Vasily Petrenko. Eigenlijk zijn al zijn debuten succesvol te noemen. Hij speelt graag in een trio bezetting en komt dan als cellist prachtig uit de verf. 

Het trio wordt naast deze twee jonge topmusici gecompleteerd door niemand minder dan pianist Enrico Pace. De uit Italië afkomstige Pace heeft in 1989 het Internationale Franz Liszt Pianoconcours gewonnen, was meerdere keren te gast in de serie Meesterpianisten en soleert bij orkesten uit de hele wereld. Een avond om niet te missen!

  • viool Aleksey Semenenko cello Alexey Stadler piano Enrico Pace
  • programma Sjostakovitsj: Piano Trio nr. 1 op. 8 in c | Beethoven: Piano Trio in D, op. 70 nr. 1 ‘Ghost’ | Ravel: Piano Trio in a 

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.