Universiteit van Nederland - live

Universiteit van Nederland

Wetenschap voor Iedereen

20:00 / Concertzaal / Theatercollege

Voor de Universiteit van Nederland hoef je geen diploma te hebben, iedereen is welkom. De Universiteit van Nederland, met maandelijks een bereik van 1,2 miljoen volgers, brengt met deze live show de wetenschap dichter bij jou. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.

Op je werk, tijdens je studie, in de kroeg of terwijl je geniet van je vakantie. Wetenschap is overal. Topwetenschappers nemen je mee in deze boeiende theatercolleges. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen. Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt.

Elk college speelt in op thema’s uit de samenleving: inspirerend, met een fantastisch breed venster op de wereld en met uitstekende antennes die tot diep in de maatschappij reiken. Altijd variërend; van geld, het klimaat, AI, liefde & seks, gezond leven, muziek, het brein, cultureel erfgoed, crime, voedsel, ruimte(vaart), evolutie, natuur- & scheikunde tot aan geschiedenis.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.