Universiteit van Nederland - live

Universiteit van Nederland

Wetenschap voor Iedereen

20:00 / Concertzaal / Theatercollege

Voor de Universiteit van Nederland hoef je geen diploma te hebben, iedereen is welkom. De Universiteit van Nederland, met maandelijks een bereik van 1,2 miljoen volgers, brengt met deze live show de wetenschap dichter bij jou. En dat onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.

Op je werk, tijdens je studie, in de kroeg of terwijl je geniet van je vakantie. Wetenschap is overal. Topwetenschappers nemen je mee in deze boeiende theatercolleges. Geen ellenlange praatjes, maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen. Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt.

Elk college speelt in op thema’s uit de samenleving: inspirerend, met een fantastisch breed venster op de wereld en met uitstekende antennes die tot diep in de maatschappij reiken. Altijd variërend, van geld en het klimaat tot geschiedenis en meer.

Deze avond geven deze drie wetenschappers lezingen over de volgende thema's: 

  • Frank Bosman (Tilburg University) - thema: theologie
  • Linda Drijvers (Radboud Universiteit) - thema: neuropsychologie
  • Marieke Dewitte (Universiteit Maastricht) - thema: seks

Meer wetenschap dit seizoen
De Universiteit van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Tilburg University. Namens de universiteit werkt Studium Generale samen met Schouwburg Concertzaal Tilburg aan wetenschap in het theater:
do 22 feb - De Tafel van Martinus #6
wo 13 mrt - Universiteit van Nederland
di 4 jun - De Tafel van Martinus #7
wo 19 jun - Science Cafe XL met prof. Kim

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.