WE, the EYES

ICK - Emio Greco & Pieter C. Scholten

WE, the EYES

20:15 / Schouwburg / Dans

Wie zijn wij? Hoe leven wij na instortende zekerheden? In WE, the EYES zijn de overlevenden na een vernietigende brand op zoek naar het ware leven, naar de verbinding met hun instincten, intuïtie en met elkaar. De groep baant zich vanuit totale duisternis een weg naar het licht, naar nieuwe vormen van bestaan, leven en identiteit. 

Een groot beeldscherm in de vorm van een monoliet orakelt zeven keer met uitzinnige beelden tussen realiteit en fictie. Is het een misleidend medium of ziener, een pedagoog of demagoog, een leugenaar of filosoof? Tien performers branden los, slaan op de trom, schreeuwen het uit, gooien met modder, stoken het vuur op, dansen de zielen uit hun lijf. En hebben de speelplaats als krachtenveld om te leren kijken, te zien en niet te zien. Een vrijplaats om te betreuren, te aanvaarden om blikken te kantelen en van perspectief te wisselen. 

Zangeres/vocalist bij WE, the EYES is Pink Oculus, een experimentele hip-hop/soul/jazz artiest die haar publiek overtuigt met innovatieve mix van raps, zang, melodieën en hypnotiserende beats.

  • concept & choreografie Emio Greco & Pieter C. Scholten dans 7 dansers van het ICK-Ensemble percussie Agostinho Sequeira & Dániel Bolba zang Pink Oculus video Ruben van Leer coproductie Le Manege, Scène National de Maubeuge, Ravenna Festival
Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Theaterkrant
De bezoeker wacht een intense ervaring: de voorstelling is als een hoogmis vol zang en rituelen.
Theaterkrant
De expliciete keuzes zijn juist door verbloemen overtuigend omdat de sterke performers zich vol energie en convictie in dit (her)scheppingsverhaal storten.
Theaterkrant
Pink Oculus preekt in haar vaak plechtige zang, maar wat een prachtige stem.