Wetenschapstalkshow Tilburg University Wetenschapstalkshow Tilburg University

van Tilburgse bodem

theatercollege

di 04 jun 2024

De Tafel van Martinus

Wetenschapstalkshow Tilburg University

Archief

De Tafel van Martinus is dé talkshow over actueel wetenschappelijk onderzoek van Tilburg University. Wetenschappers schuiven aan voor een interview, geven een mini-college of laten zich scherp uit in een column. Dit wordt afgewisseld met muziek vanuit het talentenprogramma Music Hub Brabant en het visuele commentaar van tekenaar Jeroen de Leijer. Presentator is Richard Engelfriet.

De Tafel van Martinus refereert aan Martinus Cobbenhagen (1893-1954), grondlegger van Tilburg University. Centraal in zijn idee van een universiteit staan het begrijpen van én het bijdragen aan de maatschappij. Deze talkshow wordt i.s.m. Schouwburg Concertzaal Tilburg namens Tilburg University georganiseerd door Studium Generale en team Wetenschapscommunicatie.

De thema’s en gasten van deze editie zijn:

  • Rechtsfilosoof dr. Bart van der Sloot over de uitdagingen rondom Generatieve A.I. en Deepfake. Onlangs verscheen zijn boek ‘Regulating the synthetic society – Generative AI, legal questions and societal challenges’.
  • Literatuurwetenschapper prof. dr. Sander Bax is hoogleraar Onderwijs en Cultuur. Hij gaat in op zijn recente boek ‘Schrijvers Mythen’. Hoe veel schrijvers in de twintigste eeuw publieke, zelfs mythische figuren werden.
  • Dr. Annelieke Mooij is universitair docent bij de vakgroep Public Law and Governance. Zij gaat in op de vraag of er een toekomst is voor de digitale euro. Tevens geeft zij een glimp van haar recente boek ‘Regulating the Metaverse Economy’.
  • Column door prof. dr. Jos Swanenberg, hoogleraar Diversiteit in taal en cultuur. Hij zal spreken over ‘Taalkeuze op de meertalige campus’.
  • Muziek is er van Alena Shu (zang/piano), student aan Fontys Academy of the Arts.

Meer wetenschap dit seizoen
wo 20 sep - Tafel van Martinus #5
wo 8 nov - Universiteit van Nederland
wo 17 jan - Universiteit van Nederland
do 22 feb - De Tafel van Martinus #6
wo 13 mrt - Universiteit van Nederland
wo 19 jun - Science Cafe XL met prof. Kim Putters

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Haal je tickets

dinsdag 4 juni

20:00 studio € 4,00
Prijzen
normaal € 4,00
Archief