Concert voor Nepal - Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO)

Concert voor Nepal

Almeers Jeugd Symfonie Orkest & Rosin Octet

14:30 - 16:15 / Concertzaal / Overige activiteiten

Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest is een jeugdorkest uit Almere dat zijn sporen in 35 jaar van zijn bestaan heeft verdiend in de symfonische muziek, met als een van de hoogtepunten een uitverkocht huis in het Concertgebouw Amsterdam in februari 2023. Dit toonaangevende jeugdorkest bestaat uit ruim 80 leden en staat onder leiding van Daan Welle. Om tot het orkest te worden toegelaten moet auditie worden gedaan (door veelal ‘eigen kweek’). Het repertoire varieert van klassieke stukken tot en met filmmuziek.

Jessica Lukken is 17 jaar, afkomstig uit Oisterwijk, en een talentvolle violiste. Jessica studeert viool bij Maria Milstein aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze doet graag mee aan concoursen, waarbij ze verschillende eerste prijzen heeft gewonnen, zoals bij het Prinses Christina Concours. In 2021 was ze halvefinalist bij de Wieniawski Competition in Lublin (Polen).

Het Rosin String Octet werd in 2021 opgericht door jonge en ambitieuze muzikanten, die gestudeerd hebben of nog studeren aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Het ensemble bestaat uit jonge strijkers uit verschillende delen van de wereld die de ambitie delen om een unieke kamermuziekervaring te brengen. Hun repertoire richt zich op het onder de aandacht brengen van muziek geschreven voor strijkoctet uit verschillende perioden. Daarnaast is het ensemble toegewijd om samen te werken meet opkomende componisten en deze hedendaagse muziek op een toegankelijke manier naar een breed publiek te brengen.

Dit benefietconcert wordt georganiseerd door de stichting Medora. Met de opbrengst worden projecten uitgevoerd die de gezondheid van arme kinderen in Nepal bevorderen. 

  • Let op: De Podiumpas is niet te gebruiken bij deze voorstelling

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Der Zigeunerbaron Ouvertüre - AJSO 2023
Reinhold Glière, String Octet in D Major Op.5, 2nd movement (Excerpt)