SCT-XL met SER-voorzitter Kim Putters

Werken aan de economie van de toekomst

Science Cafe Tilburg XL met SER-voorzitter Kim Putters

19:30 / Schouwburg / Theatercollege

Brede welvaart. Dat is waar Kim Putters zich als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en als hoogleraar aan Tilburg University voor inzet. Dat betekent niet alleen welvaart in materiële zin, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid, onderwijs en leefomgeving. Hoe willen we in 2040 in Nederland leven, ondernemen en werken? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen, ook in de generaties die na ons komen?

Tijdens het Science Café Tilburg XL deelt Kim Putters de laatste inzichten op dit gebied. Hij vertelt hoe de SER burgers betrekt bij het veranderen van onze economische, maatschappelijke en politiek-bestuurlijke systemen om tot die brede welvaart komen. En hoe de SER de dialoog hierover open houdt. Putters: “Dat is broodnodig, gezien de grote uitdagingen van deze tijd. Het is de kunst om niet stil te blijven staan, maar met elkaar de hordes te nemen op weg naar de economie van de toekomst.”

Met medewerking van Ralf Embrechts (o.a. oprichter van Quiet) en met muzikale omlijsting door Lodewijk “Wiwa” Lenaerts en het Antwerps koor Onze Rijkdom, met eigengemaakte liederen over armoede.

  • Let op: De Podiumpas is niet te gebruiken bij deze voorstelling

    Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

    Onze aanbeveling voor jou