Thomas Beijer

Meccore String Quartet & Thomas Beijer

Kamermuziek Souvenir

20:00 / Concertzaal / Klassieke muziek

Thomas Beijer, gerenommeerd pianist en laureaat van de Nederlandse Muziekprijs in 2023, componeerde speciaal voor het Meccore String Quartet een strijkkwartet. De samenwerking tussen Beijer en Meccore leidt tot verrijking van muzikale expressie en levert een sublieme samensmelting van muzikale talenten.

Sinds 2007 betovert Meccore het publiek met haar gepassioneerde uitvoeringen. In thuisland Polen is er geen enkele twijfel: dit is het beste strijkkwartet ooit. De benadering van muziek, bekend om de innovatieve en frisse interpretaties, heeft een solide basis door de invloed van vooraanstaande leermeesters, waaronder leden van het Alban Berg Quartet, Cuarteto Casals en het Artemis Quartet. De bekendheid van Meccore reikt verder dan de Concertzaal: de musici zijn regelmatig te zien en te horen op radio en televisie, maken deel uit van het internationale kamermuziekcircuit, en staan op internationale festivals. Op woensdag 19 november komen vijf uitzonderlijke musici samen voor een niet te missen concert.

  • piano Thomas Beijer viool Wojciech Koprowski & Aleksandra Bryla altviool Michal Bryla cello Marcin Mączyński
  • programma J. Zarebski: Piano Quintet  |  Th. Beijer: Nieuw strijkkwartet geschreven voor Meccore | J. Brahms: Piano Quintet

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.