Jonathan Fournel

Jonathan Fournel

Kamermuziek Souvenir

20:00 / Concertzaal / Klassieke muziek

Jonathan Fournel is een uitzonderlijke Franse pianist. Hij onderscheidt zich door zijn verfijnde techniek, expressieve uitvoeringen en virtuositeit. Zijn internationale faam in de klassieke muziekwereld is onder meer te danken aan zijn successen in vooraanstaande piano concoursen. Eén van de hoogtepunten in zijn carrière was het behalen van de eerste plaats bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 2021. Fournel, die op jonge leeftijd begon met pianospelen, perfectioneerde zijn vaardigheden aan het Conservatoire de Paris. Zijn benadering van muziek is emotioneel diepgaand en doordacht, waarbij hij zich richt op de subtiele nuances van elke compositie.

Op 25 februari laat Fournel zijn veelzijdigheid en diepe muzikaliteit horen met een gevarieerd repertoire. Hij opent met Bach's Concerto Italien BWV 971, vol met technische uitdagingen en expressieve mogelijkheden. Gevolgd door Brahms Trois Intermezzi opus 117, een reeks intieme en emotioneel geladen stukken. Vervolgens neemt hij het publiek mee op een reis door Szymanowski's Variations on a Polish theme opus 10, een briljante weergave van Poolse muzikale thema's. De avond wordt afgesloten met Liszt’s technisch zeer complexe Sonata in B minor.

  •  programma Bach: Concerto Italien BWV 971 | Brahms: Trois Intermezzi opus 117 | Szymanowski: Variations on a Polish theme opus 10 | Liszt: Sonata in B minor

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Brahms Concerto n. 2 in B flat major op. 83 | Jonathan Fournel - Queen Elisabeth Competition 2021