Toegankelijkheid Jostijn Ligtvoet

Toegankelijkheid

We streven ernaar dat een bezoek aan een concert of voorstelling voor iedereen mogelijk is. Daarom hebben we Schouwburg Concertzaal Tilburg zo ingericht dat het comfortabel en prettig is voor mensen met zowel zichtbare als niet-zichtbare beperkingen. Hieronder vind je informatie over de verschillende voorzieningen en mogelijkheden.

Toegankelijkheid Jostijn Ligtvoet

Slecht ter been en rolstoelplaatsen

Zowel de Concertzaal, Schouwburg en Studio zijn te bereiken met een personenlift. Voor de balkons in de Schouwburg geldt dat helaas niet. Als je een voorstelling in de Schouwburg wilt bijwonen, raden we zaal- of logeplaatsen aan. Voor rolstoelgebruikers zijn er speciale rolstoelplaatsen beschikbaar in onze zalen. Tickets voor deze plekken reserveer je door contact op te nemen met Ticketservice. Heb je meer vragen rondom je bezoek? Dan kun je ook contact opnemen met onze serviceteam. Op de avond van je voorstelling staan onze medewerkers altijd klaar om je te assisteren, bijvoorbeeld met de lift, of om je naar de juiste locatie te begeleiden.

Auditieve en visuele beperking

Alle zalen zijn uitgerust met een radiofrequentiesysteem waar je met een eigen koptelefoon gebruik van kunt maken. Indien nodig zijn er ook koptelefoons en halslussen beschikbaar om te lenen voor de voorstelling. Sommige voorstellingen maken ook gebruik van boventiteling, Voor bezoekers met een visuele beperking is het bij een aantal voorstellingen mogelijk om gebruik te maken van audioscriptie. Bij welke voorstellingen dat kan lees in het programma aanbod.

Bekijk het programma-aanbod hier:

Language No Problem

In ons programma-aanbod zijn diverse voorstellingen gelabeld als Language No Problem (LNP). Hier is het kunnen spreken of verstaan van de Nederlandse taal niet nodig om de context en inhoud van de voorstelling te begrijpen. Bekijk hier ons LNP-aanbod.