Onderwijs & educatie

Onderwijs & educatie

In het bruisende hart van Tilburg is Schouwburg Concertzaal Tilburg the place to be voor creativiteit en inspiratie. Wist je dat Schouwburg Concertzaal Tilburg jaarlijks ruim 10.000 basisschoolkinderen en 4.500 middelbare scholieren verwelkomt? En we streven ernaar dat dat er de komende jaren alleen maar meer worden!

Onderwijs & educatie

Theater doet iets met de jeugd

Van het geroezemoes voorafgaand aan de voorstelling, de verwondering in de zaal tot de rode wangen na een theaterervaring... Theater doet iets met kinderen. Altijd.

Kennismaken met cultuur en theater vergroot de creativiteit en het inlevingsvermogen van jongeren, en biedt ze de kans om gesprekken aan te gaan over hun eigen levenservaringen. Ze zien hun eigen situatie weerspiegeld op het podium of ontdekken nieuwe perspectieven. Daarom is cultuureducatie een belangrijke pijler voor Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Cultuureducatie in Tilburg

Scholieren van basisscholen, middelbare scholen en speciaal onderwijs kunnen een voorstelling bijwonen of een rondleiding krijgen voor én achter de schermen. Om de beste cultuureducatie te bieden, werkt Schouwburg Concertzaal Tilburg samen met theater de Nieuwe Vorst, landelijk toonaangevende theatergezelschappen, lokale kunstvakdocenten en educatiespecialisten.

Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om voorstellingen en concerten te bezoeken. Veel kinderen gaan van huis uit zelden of nooit naar het theater, maar krijgen die kans wel via school. Dankzij onze partners en ambassadeurs kunnen álle leerlingen binnen de gemeente Tilburg onze voorstellingen bezoeken en deelnemen aan deze verrijkende ervaringen.

Bekijk het aanbod PO en S(B)O '24 - '25
Cultuureducatie in Tilburg Jostijn Ligtvoet

Met je klas naar het theater

Waar komt een voorstelling het beste tot zijn recht? Wij geloven dat dit op een magische plek buiten school is, waar kinderen zich volledig kunnen openstellen. In een volwaardige theatrale omgeving, met een doordacht lichtplan en professioneel geluid. Met een bezoek aan de Schouwburg, Concertzaal, Studio of theater De Nieuwe Vorst gaan kinderen niet zomaar op uitje, maar stappen ze een nieuwe wereld vol eindeloze mogelijkheden in.

Cultuureducatie voor alle soorten onderwijs
Schouwburg Concertzaal Tilburg biedt cultuureducatieprogramma's aan voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Als docent kun je met je leerlingen het reguliere aanbod van Schouwburg Concertzaal Tilburg bezoeken, eventueel aangevuld met een nagesprek of voorstelling. Je kunt ook een besloten schoolvoorstelling op maat aanvragen. Deze maatwerkopties worden vooraf besproken met de CKV-coördinator. Het bijbehorende educatieve programma kan zowel in de zaal als op school plaatsvinden en wordt in samenwerking met de educatiemedewerker van het gezelschap georganiseerd.

Met je klas naar het theater

Kijk! Met je klas naar het theater

Tilburg Studentenstad

Tilburg is een echte studentenstad met onderwijsinstellingen zoals Tilburg University, Fontys en Avans. Daarom biedt Schouwburg Concertzaal Tilburg een speciale jongerenprijs. Iedereen tot en met 25 jaar kan vanaf 48 uur voor aanvang van (niet uitverkochte) voorstellingen en concerten een ticket kopen voor slechts € 13,50, dezelfde prijs als een bioscoopkaartje! En extra leuk: bij de ticketprijs is in vrijwel alle gevallen een drankje inbegrepen!

Hoe het werkt?

Vanaf 48 uur voor aanvang van de voorstelling verschijnt online de speciale jongerenprijs. Reserveer je ticket en vergeet niet een geldig legitimatiebewijs, studentenpas of je CJP-pas mee te nemen! Enjoy je bezoek aan Schouwburg Concertzaal Tilburg!

Tilburg Studentenstad Jostijn Ligtvoet

Mag ik je verder helpen?

Wil jij met je klas naar het theater? Wil je meer informatie over ons cultuureducatieaanbod voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs of speciaal onderwijs? Of ben je op zoek naar een rondleiding of workshop voor leerlingen? Neem dan contact op met Gwen!

Contact
Mag ik je verder helpen?
Mag ik je verder helpen?
Mag ik je verder helpen?