Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

Lost & Found III

20:30 / Studio

Al meer dan tien jaar geleden maakte Nederland voor het eerst kennis met Tim Knol. Bij het verschijnen van zijn titelloze debuut-album was iedereen direct overtuigd van zijn talent. Hij speelde op alle grote festivals, in talloze clubs, deed verschillende theatertours en groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek. Vanavond eindelijk weer eens te gast in Tilburg!

Met Lost & Found III duikt hij samen met zijn vrienden van de met prijzen overladen Blue Grass Boogiemen in de rijke historie van bluegrass en countrymuziek, waarbij onder meer de rafelrandjes onder de loep genomen worden. Muziek van en anekdotes over flamboyante vertolkers als Jimmy Martin ('The King of Bluegrass') en Bill Monroe ('The Father of Bluegrass'), maar ook werk van hun meest recente album Happy Hour dat uitsluitend lovende recensies kreeg, komen aan bod.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

De Volkskrant
Gelukkig bestaan er artiesten als Tim Knol en de virtuoze bluegrassgroep Blue Grass Boogiemen. Wie ze samen zag optreden, weet het al: die kunnen het dus wél, en niet zo’n beetje ook… Lees recensie
Algemeen Dagblad
De combinatie van Knols heerlijke knauwstem met de soms opzwepende, soms melancholieke, meerstemmige Amerikaanse plattelandsmuziek is even logisch als briljant. De songs op Happy Hour klinken fris, doorleefd, opzwepend en authentiek.
Tim Knol & Blue Grass Boogiemen - preview