OrkestZUID

Classical Christmas

14:30 / Concertzaal

let op Vanwege de geldende coronamaatregelen kan deze voorstelling niet doorgaan zoals gepland. Er is geen alternatieve datum gevonden, wat betekent dat de voorstelling definitief wordt geannuleerd. Tickethouders zijn/worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Het kerstfeest. Een inspiratiebron voor kunstenaars, componisten... ja, voor wie niet, eigenlijk?
Bariton Raoul Steffani zingt deze middag, onder begeleiding van OrkestZUID, sfeervolle kerstmuziek van componisten als Johannes Brahms, Edvard Grieg, Richard Strauss en Pjotr Tsjaikovski. Hij geeft hiermee blijk van zijn voorliefde voor het Scandinavische en Duitse (kerst)liedrepertoire.

Van Tsjaikovksi staat de bekende suite uit het kerstballet De Notenkraker op het programma. In deze fonkelnieuwe bewerking herken je de oorspronkelijke delen én ontdek je daarnaast een aantal nieuw bewerkte delen voor harmonieorkest. Uiteraard schitteren solist en orkest ook in een selectie van internationale kerstliederen: je hoort onder andere het Engelse The First Noel, het Duitse O Tannenbaum en het wereldberoemde Franse lied Cantique de Noël. Jos van de Braak heeft grote delen van de uit te voeren composities speciaal voor dit concert voorzien van een arrangement dat toegesneden is op de bijzondere instrumentale samenstelling. Ga mee op deze sfeervolle reis door het Winter Wonderland van de kerstmuziek!

  • OrkestZUID o.l.v. Jos van de Braak solist Raoul Steffani (bariton)

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Over Raoul Steffani

  • Raoul Steffani trad tijdens zijn studie aan het Tilburgs conservatorium regelmatig op met OrkestZUID in nieuwjaarsconcerten en in de theaterproductie Die Fledermaus. Inmiddels is hij een nationale bekendheid en staat hij aan het begin van een internationale carrière.