Rufus Wainwright

Amsterdam Sinfonietta & Rufus Wainwright

Breder Dan Klassiek

20:30 - 22:00 / Concertzaal / Muziek

De welbekende nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta kijkt over de grenzen van de klassieke muziek heen. Na het succes in 2017 keert de prins van de kamerpop Rufus Wainwright met Amsterdam Sinfonietta terug op de Nederlandse podia. Samen met het orkest brengt hij zijn eigen songs én covers van zijn muzikale helden.

Rufus Wainwright en Amsterdam Sinfonietta bundelen opnieuw hun krachten in een nieuw spectaculair programma: een 90 minuten durende reis Devils and Angels met stukken en songs geïnspireerd door Liefde en Haat. Naast nummers van Rufus zoals Devils and Angels en Westside Waltz, zullen er covers te horen zijn van o.a. Prince, Paul Simon en Woodkid. Klassieke stukken die zich verweven met popsongs; Wagners Tristan en Isolde met Wainwrights Early Morning Madness, of de naadloze overgang van een aria van Gluck in Devils and Angels.

  • leiding & viool Candida Thompson zang, gitaar & piano Rufus Wainwright
  • let op Eerder stond dit concert gepland voor januari 2022, maar kon het niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen. Tickethouders zijn/worden persoonlijk op de hoogte gebracht over de wijziging. 

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Rufus Wainwright op Spotify
Rufus Wainwright en Amsterdam Sinfonietta - How Deep is the Ocean (minuut)