Nick & Simon

Nick, Simon & Garfunkel

20:15 / Schouwburg

In 1970 verscheen het album Bridge Over Troubled Water van het legendarische duo Simon & Garfunkel. Vijftig jaar later reisden Nick & Simon naar New York om op zoek te gaan naar waar en hoe het ooit met het Amerikaanse duo begon. Die zoektocht leverde naast de succesvolle TV-documentaireserie Homeward Bound veel inspiratie op voor nieuw Nederlandstalig werk. 

In het najaar van 2020 verscheen het - inmiddels met goud bekroonde - album NSG, opgenomen met meervoudig Grammy-winnaar Jay Newland. Nu komt er dan ook eindelijk de theatertour Nick & Simon & Garfunkel, waar het Volendamse duo al een tijd reikhalzend naar uitkeek!

Vanavond nemen Nick & Simon, met ondersteuning van hun band, je mee naar de zo kenmerkende samenzang en instrumentale omlijsting van dat ándere duo. Uiteraard staan er een fiks aantal klassiekers maar ook minder bekende juweeltjes van Simon & Garfunkel op het menu. Maar wellicht het allerbelangrijkste: natuurlijk spelen zij ook voor het eerst hun nieuwste liedjes van NSG als Oostenwind, Jarenlange Maanden en Waarom.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Nick & Simon - Oostenwind (Officiële Videoclip)