ISH Dance Collective

Uit mijn handen (14+)

20:30 / Factorium

Lara Wakelkamp maakt danstheatervoorstellingen waarin zij de menselijke geest onderzoekt. In haar derde productie bij ISH vertelt zij het aangrijpende verhaal van de moeder van een van de jonge daders van de Columbine school-shooting in april 1999. In een meeslepende voorstelling, waarin toneel, dans en muziek versmelten, ontrafelt Uit mijn handen de rauwe emotie van een moeder die ontdekt dat haar zoon de wereld voorgoed heeft veranderd. 

Ariane Schluter, een van Nederlands meest bekroonde actrices, ontmoet de experimentele breakdancer en choreograaf Simon Bus. In een decor van licht vertolken zij de eindeloze wentelingen van het ongrijpbare verleden, de versplinterde choreografie van een verdwenen toekomst en de vervreemdende logica van het nooit aflatende heden. Haar gedachten vormen zijn muziek, zijn beweging haar emotie. Alleen samen kunnen ze ontdekken dat gebroken niet stuk is en duister niet bestaat zonder licht. Een ode aan de genade van de menselijke psyche.

  • producent ISH Dance Collective cast Ariana Schluter & Simon Bos regie Lara Wakelkamp
  • Deze voorstelling is onderdeel van het NO JOKE project: een samenwerking tussen Theaters Tilburg en Factorium. Binnen dit leertraject worden events, coaching, masterclasses en workshops aangeboden, om op die manier bij te dragen aan een levendige urban community.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.