De Bastaard

Het Zuidelijk Toneel

De Bastaard

20:30 / Studio / Toneel

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat en Michelle Samba reconstrueert hij de route van zijn vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend.

De voorstelling is meer dan Rashif zijn reisverslag. Het zou ook het verhaal van Ahmet, Michelle of jou kunnen zijn. Want misschien wist je het nog niet, maar uiteindelijk zijn we allemaal bastaard. De voorstelling vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd.

  • concept & tekst Rashif El Kaoui spel Rashif El Kaoui, Ahmet Polat & Michelle Samba video Ahmet Polat livemuziek Michelle Samba eindregie Lucas De Man artistiek advies Piet Menu

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

de Volkskrant
De Bastaard van Rashif El Kaoui is een indringend en ontroerend pamflet dat nog lang nagonst.
Nieuwsblad
El Kaoui heeft alles in handen om zijn pamflet van een bastaard uit te laten groeien tot, in meer dan één betekenis, de voorstelling van zijn leven.
De Bastaard | Teaser | Het Zuidelijk Toneel