Peter Heerschop & Viggo Waas

Peter Heerschop & Viggo Waas

Er gaat nog iets heel moois gebeuren

20:15 - 21:45 / Schouwburg / Cabaret & comedy

Dit is het begin van de tekst van vorig seizoen. Het seizoen dat de theaters dicht bleven: “Peter en Viggo, de helft van de legendarische cabaretgroep NUHR, gaan samen het toneel op. En ze wachten. Ze wachten op een bijzondere gebeurtenis. Die volgens hen zeker komt. De kers op de taart van hun bestaan. Iets dat hun leven nog een belangrijke draai gaat geven.”

En dat gebeurde. Zomaar opeens. Bij een training. Viggo getroffen door een herseninfarct. Het ziet er heel erg slecht uit. Maar er is heel snel hulp, en het komt goed, hij leeft. Hij revalideert en herpakt. En daar zijn ze weer, de twee vrienden. Dit nemen ze mee. Ze blikken terug. Ze wachten op wat er nu nog is. Wat er nu nog kan. En ze weten het zeker. Er kan toch ook nog iets heel moois gebeuren. 

Ze lezen brieven die ze elkaar vroeger schreven. Zeggen dingen tegen elkaar die ze niet schreven. Willen zeggen wat ze nu echt vinden. Van zichzelf, van elkaar, van anderen. Van deze wereld op drift. En opeens is daar datgene waar ze op zaten te wachten. En er blijkt nog heel veel te lachen. Gelukkig.

In Er gaat nog iets heel moois gebeuren proberen Peter en Viggo alles wie zij samen zijn en hebben gedaan samen te brengen. NUHR-dialogen, Wachten Op Godot, Vrienden van Van Swieten, de grote sporttoernooien die ze meemaakten. Ze verwerken samen het herseninfarct van Viggo. Wat betekent dat voor hen samen? Ze zoeken het geheim van ‘De Heilige Graal van Vriendschap’. En dat in een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan.

Deze voorstelling heeft geen pauze.

Het Parool
Gaandeweg wordt de toon ernstiger, tot de bom schitterend barst.
Theaterkrant
artistiek hoog niveau van een gedurfde voorstelling van twee ware vrienden Lees recensie
Volkskrant
bijzonder mooie, grappige en ontroerende voorstelling Lees recensie