Komt een vrouw bij de dokter

Komt een vrouw bij de dokter

met o.a. Maartje van de Wetering

20:15 / Schouwburg / Toneel

Van de bestseller van Kluun werden 1,2 miljoen exemplaren verkocht en in 2009 verscheen de filmbewerking. Nu heeft Kluun zijn zegen gegeven voor de theaterbewerking van deze aangrijpende liefdesgeschiedenis. Bewerkt door Koen Caris, die ook de voorstelling Bonita Avenue schreef, over twee strijdlustige en imperfecte mensen wiens liefde tot het uiterste wordt getest door een vijand die ze niet kunnen verslaan.

Het gaat Stijn (Xander van Vledder) voor de wind, totdat liefde van zijn leven Carmen (Maartje van de Wetering) de diagnose borstkanker krijgt. Terwijl zij behandeld wordt, zoekt de overspelige Stijn een uitvlucht in het nachtleven, vrouwen en een affaire. Wat doet rouw met je? Kun je begrip opbrengen voor vreemdgaan als het helpt om overeind te blijven? En hoe houd je de moed erin als de eigen lichaam je in de steek laat? Een voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt.

  • naar de roman van Kluun bewerking Koen Caris regie Ignace Cornelissen spel Maartje van de Wetering, Xander van Vledder, Teunie Brouwer & Marie Louise Stheins

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Randprogramma

Inleiding
om 19:15 uur. Gratis toegang, wel reserveren. 
Komt een vrouw bij de dokter - naar de roman van Kluun
De Volkskrant
Als emotionele achtbaan is deze voorstelling ongekend
Telegraaf
Liefde en onvermogen doen zaal snotteren
Trouw
Goed voor bijna twee uur een brok in je keel
Scènes
Houdt moeiteloos voortdurend je aandacht vast