de Verleiders

DE VERLEIDERS

Door de bank genomen (10 jaar later)

20:15 / Schouwburg / Toneel

In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief “Ons Geld”, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport: “Geld en Schuld”. Er was een steen in de vijver gegooid….

Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden. Alles wordt duurder en duurder. Wonen is niet meer van één inkomen te betalen. Energie onbetaalbaar. Spaargeld verdampt. Torenhoge inflatie. Dus de monetaire overheden hebben een plan. Een nieuw geldstelsel dat uw leven en burgerschap finaal zal veranderen. CBDC. Central Bank Digital Currency. Waarmee de overheid al uw bestedingen op afstand kan monitoren en oormerken. Door de bank genomen (10 jaar later) geeft een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een twee uur durende absurde rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges.

  • regie Leopold Witte script George van Houts met Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel & Linde van den Heuvel
  • castwissel Eerder werd Peter Blok als castlid aangekondigd. Zijn rol wordt overgenomen door Victor Löw.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

DE VERLEIDERS - Door de bank genomen: 10 jaar later (official teaser)