NDT - Out of breath

Nederlands Dans Theater 2

Climb the sky

20:15 / Schouwburg / Dans

Het programma Climb the sky introduceert een inspirerende nieuwe choreograaf bij het Nederlands Dans Theater (NDT): Noé Soulier. De andere twee choreografen zijn geen onbekenden bij het NDT: de geliefde Crystal Pite en Johan Inger.

De uit Vancouver afkomstige choreograaf Crystal Pite toont tien duetten die een beeld van redding oproepen (Ten Duets on a Theme of Rescue). Pite staat bekend om haar rijke visuele ontwerpen met een mix van klassieke bewegingen en vrijheid voor improvisatie, gevoel voor theatraliteit, inventiviteit en humor.

De Franse choreograaf Noé Soulier maakt deel uit van een nieuwe, getalenteerde generatie van Franse choreografen. Met een gloednieuw werk maakt Soulier zijn debuut bij het NDT. 

Het derde werk is Out of Breath van de Zweedse choreograaf Johan Inger. Het is een werk over de viering van leven en dood. “Ik creëerde Out of Breath tijdens een tumultueuze tijd in mijn leven toen de dramatische geboorte van mijn dochter op brute wijze het besef aanwakkerde dat het leven al vanaf het begin uiterst fragiel kan zijn”, aldus de choreograaf. 

  • programma Crystal Pite: Ten Duets on a Theme of Rescue | Noé Soulier: wereldpremière | Johan Inger: Out of Breath
  • let op eerder stond nieuw werk van Botis Seva op het programma. Dit is komen te vervallen en vervangen door Out of Breath van Johan Inger.

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Randprogramma

Inleiding
om 19:15 uur. Gratis toegang, wel reserveren.