OPERA2DAY

OPERA2DAY & New European Ensemble

De Vernuftige edelman Don Quichot de la Mancha

20:15 / Schouwburg / Opera

Reis mee door de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes, met nieuwe muziek waarin ook een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen. De productie is een avontuurlijke opvolger van de ‘nieuwe barokopera’ Vivaldi – Dangerous Liaisons, die juichend werd ontvangen en langs uitverkochte zalen reisde.

In deze voorstelling is Don Quichot de welvarende eigenaar van een internationale holding, met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Ondanks zijn rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. Daarbij worden de grenzen tussen realiteit en fantasie vloeibaar. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal.

  • regie & libretto Stefano Simone Pintor muziek Vanni Moretto dirigent Hernán Schvartzman
  • Boventiteling in het Nederlands en Engels
  • Bedenk jij graag verhalen? Dan is OPERA2DAY op zoek naar jou! Bedenk een verhaal voor de voorstelling Don Quichot van OPERA2DAY. Niet alleen wordt jouw verhaal gebruikt bij de voorstelling, het wordt ook gepubliceerd in een digitale verhalenbundel. En je mag dus gratis naar de voorstelling! Meer weten? Je meteen aanmelden? Klik hier

Of deze voorstelling een pauze heeft is nog onbekend.

Randprogramma

Inleiding
om 19:15 uur. Gratis toegang, wel reserveren.